Reklam Annons här


Kom igång

Är du redo att sätta igång med din Android? Ha din telefon till hands hela tiden även om du använder datorn till det mesta här.

 


Öppna www.gmail.com

Det är lättast att använda en dator till detta moment, men det funkar att använda mobilen med.

Har du inget epostkonto hos Gmail så gå dit och skapa ett gratis konto. För att komma till registreringen klickar du på den röda knappen där det står "Har du inte använt Gmail tidigare? Skapa ett konto"

Nu kommer du till en sida där du får fylla i ett formulär. Det är viktigt att du kommer ihåg vilken epostadress du skapar här. Det är "ditt_val@gmail.com" som blir din nya epostadress. Det är denna adress som du kommer att använda i din Andoid-mobil till säkerhetskopiering, kontakter, appar och om du förlorar din telefon.

 


Starta din mobil

Leta upp inställningar. (Brukar vara en symbol med kugghjul eller tre prickar som föreställer ett reglage)

Leta efter "Konton".

Klicka på "+ Lägg till konto".

Välj Google.

Välj befintligt.

I fältet E-post fyller du i epostadressen du skapade tidigare. "ditt_val@gmail.com"

I fältet Lösenord fyller du i ditt lösenord.

Peta sen på högerpilen.

Klart! Nu kopplas din Android till epostadressen. (Har du fler epost-adresser så upprepa proceduren)

 

Varför måste det vara ett konto hos Gmail?

Det måste det inte vara. En del tycker att det är hemskt att låta Google få ta del av sin epost, sina kontakter och annat. Men har du inget problem med det så är det bara att köra på. Google har miljontals användare. De söker automatiskt igenom din epost för att anpassa reklamen som visas för dig. Det sitter inte någon och läser din mail precis. Det fungerar lika bra med vilken epost-adress som helst. Men helheten förbättras avsevärt med Gmail.

Men jag har ju redan en epost-adress hos hotmail, live, outlook, yahoo etc?

Din Android klarar av att hantera flera adresser. Börja med att lägga in eposten du skapade ovan, sen kan du lägga in dina andra epostadresser. Din telefon klarar av att hämta mail etc från alla dina konton.

Gilla oss på Facebook: