Reklam Annons här


Appar

Hur funkar det där med appar egentligen? Vilka är bäst?

Tyvärr finns det inget riktigt svar på vilka appar som är bäst. Det är en smaksak.

Kontrollera alltid vad andra användare har gett appen för betyg. Det ger en bra bild om det är en bra eller dålig app.

Det finns en app för det mesta enkelt uttryckt. Vad som är bra med Android är att du kan i stort sett välja vilken app du helst önskar. Vill du t ex byta tangentbord så är det enkelt. Du kanske inte gillar appen för sms som är inbyggd i Android? Byt ut den mot en som passar dina önskemål! De flesta appar är gratis att installera.

Tänk på! Många gånger behöver du inte ens installera en app. Ska du boka biljett till SJ så är det enklare att gå till deras hemsida än att installera appen. .

 

installera en app

Att installera en app på din Android är ganska enkelt. Du kan göra det på två sätt. Antingen så öppnar du "Play Butik" i din Android eller så öppnar du Google Play på datorn. Du måste vara inloggad med kontot som du har lagt in i din Android!

Vet du vad appen heter kan du enkelt söka efter den. Du kan också söka på viss genre. Om du t ex vill hitta en app som handlar om recept, så söker du på recept. Då kommer du att presenteras av en mängd förslag på olika appar. Kolla igenom varje förlag i lugn och ro. Kontrollera noga vad andra användare säger om appen.

Gratisappar och betalappar: De flesta appar är gratis. En del appar kan kosta flera hundra kronor, men det är ganska sällsynt. För att installera och köpa en betalapp måste du ange ett betalkort (VISA, MasterCard etc) som kopplas till ditt epostkonto. Om du inte anger ett betalkort så kan du inte köpa och installera betalappar. Däremot går det hur bra som helst att installera gratisappar utan betalkort!

Tänk på att du kan ha flera olika enheter med samma konto. Du kan tex ha en privat mobil och surfplatta. Du kan installera samma app på upp till fem enheter. Så om du har betalat för en app, kan du även använda den i din surfplatta (denna surfplatta måste köra Android, det fungerar inte om du har en ipad.)

Tips på app: Google Nu

Google Nu är en tjänst från Google. Du kan söka, få väder, trafikinformation, sportresultat, vänners födelsedagaroch mycket annat.

En av alla tuffa finesser med Google Nu, är att om du står vid en busshållsplats finns busstiderna framme innan du ens har sökt efter det.

Då det är väldigt mycket som man kan göra med Google Nu så länkar vi till en sida där du kan läsa mer. Klicka här för att läsa mer om Google Nu.

Tips på app: Google Keep

Google Keep finns förmodligen redan i din Android? En kul finess är att du kan ställa in påminnelser baserat på plats. Så om du t ex ofta glömmer att köpa en viss vara så kan du få din Android att påminna dig om just detta när du är i affären. Annars använder du appen till påminnelser, skapa listor, röstmemo och annat som kan behövas ibland.

Tips på app: SMS Backup+

Vill du ta automatisk backup av dina sms och mms? Installera SMS Backup + och följ anvisningarna. Du kan med fördel använda den epostadress du skapade i första artikeln. Alla sms och mms kommer att finnas i din inkorg. Du hittar dem lätt genom att söka på sms. (Dina sms får en etikett som heter just "SMS". De visas inte direkt i inkorgen, utan du måste söka efter SMS eller välja etiketten SMS under inkorgen.

Tips på app: Dropbox

Om du har ett Google-konto så har du redan fått 15Gb gratis att förvara dina bilder, mail, filmer och annat. Men om du inte vill använda Googles Drive så finns det massor av alternativ. Dropbox klarar också att ta säkerhetskopia av dina bilder från mobilen.

Tips på app: Pocket

Har du också svårt att komma ihåg alla lösenord? Pocket är en smart och säker app som kan lagra all din data. Du behöver endast komma ihåg ett lösenord.

Pocket kan lagra dina lösenord till appar, hemsidor, bankkort och massa annat.

Har du även installerat appen Dropbox som vi tipsar om ovan, kan du enkelt ta backup på hela din Pocket. Om du skaffar en ny telefon så kan Pocket hämta all data igen.

Gilla oss på Facebook: